Även den längsta resan börjar med ett steg.

I vårt fall med en barnledighet. Varför inte resa bort med barnen till ett skönt klimat i stället för att trampa runt i snömodd? Olle 5 år går sista terminen på dagis och lillebror ska skolas in till hösten, så det är nu eller aldrig som gäller. (De stora barnen Gabriel och Fanny går på gymnasiet resp. pluggar juridik så de kan inte föja med den här gången.) Missa inte den nya realityserien alltså, i en dator nära dig...

söndag 7 februari 2010

En nära tuktuk-upplevelse

Igår gjorde tittade vi lite närmare på Koh Lanta och hyrde en tuktuk med chaufför en hel dag. Ur trafiksäkerhetssynpunkt ett kanske inte helt lyckat val, men vad gör väl det. Med paraplyvagnen hopvikt bakom chauffören fick vi alla plats och puttrade i sakta mak runt ön.


Vagabond har en trevlig guidebok om Thailand och i den hittade vi en restaurang i öns huvudstad, The Old Town. Serveringen är byggd på pålar i ett mangroveträsk och medan vi åt förvandlades ebb sakta till flod. Vi fick en fantastisk squidsallad bland annat, och en mango juice vi kommer att drömma om resten av våra liv.

Efter ett depåstopp i en riktig turistfälla (view point restaurant mitt på ön ungefär) där vi drack Thailands förmodligen dyraste kaffe, fortsatte vi med elefanttrekking och grottutforskning. Vet inte om elefanten var trött eller ej lämpad för uppförsbackar, men fort gick det inte. Slowly slowly pustade han sig uppför djungelstigen alltmedan skötaren ropade HOIJ! HOIJ! Betyder gå, ifall du nån gång stöter på en elefant.
Jan och Olle utforskade sedan grottorna medan Lilla Mor och Mackan lämnades åt sitt öde i en hängmatta i djungeln, omgivna av rasslande, kvackande, skvirrande och pipande läten. Bortsett från att inga spännande djur dök upp var det rätt så likt ett avsnitt ur Living Djungle med David Attenborough.


3 kommentarer:

  1. haha, tyckte inte Olle det var kul å åka elefant? :)/Ullis

    SvaraRadera
  2. jodå! han tyckte det var sketakul. men grottorna var lite läskiga (säg inte att jag sagt det). nu får han simlektioner av pappa jan. målet är att kunna simma innan vi åker hem :-)

    SvaraRadera
  3. det har vi också övat. På badet som inte finns längre… :(

    SvaraRadera