Även den längsta resan börjar med ett steg.

I vårt fall med en barnledighet. Varför inte resa bort med barnen till ett skönt klimat i stället för att trampa runt i snömodd? Olle 5 år går sista terminen på dagis och lillebror ska skolas in till hösten, så det är nu eller aldrig som gäller. (De stora barnen Gabriel och Fanny går på gymnasiet resp. pluggar juridik så de kan inte föja med den här gången.) Missa inte den nya realityserien alltså, i en dator nära dig...

måndag 22 februari 2010

Ett hårt liv



Det gäller att ligga i när man är i Thailand.
Man måste ju se till att speedbåtarna får kunder så de kan fortsätta åka ut till öarna med kristallklart vatten, man måste äta på de olika restaurangerna så de slipper kasta bort den goda maten, det är viktigt att handla billiga kläder på marknaden för att hålla igång konsumtionen och inte minst är det av vital betydelse att stödja transportsektorn genom att åka tuktuk.

Allt detta gör vi givetvis. Vi badar, äter, slappar, klär oss i den lokala klädedräkten, vi besöker nationalparker, åker tuktuk och promenerar lojt på stranden i solnedgången. Vi testar lokala ölsorter och provbadar på olika stränder för en jämförande studie. Vi tar till och med lektioner i thailändsk matlagning för att ytterligare kunna sprida kulturen när vi är hemma igen i Sverige. Allt detta gör vi. Oj, det är snart dags för lunch. Nu blev det körigt.



















1 kommentar: