Även den längsta resan börjar med ett steg.

I vårt fall med en barnledighet. Varför inte resa bort med barnen till ett skönt klimat i stället för att trampa runt i snömodd? Olle 5 år går sista terminen på dagis och lillebror ska skolas in till hösten, så det är nu eller aldrig som gäller. (De stora barnen Gabriel och Fanny går på gymnasiet resp. pluggar juridik så de kan inte föja med den här gången.) Missa inte den nya realityserien alltså, i en dator nära dig...

torsdag 11 februari 2010

Nattmarknad i Saladan




Tio kvällar håller den på, Saladans årliga nattmarknad. Det är här man hittar thailändarna; de svenska familjerna med barnvagn är (äntligen) i minoritet. I tälten säljs allt man behöver och inte till prutbara priser och ackompanjerat av ett öronbedövande skrän: leksaker, klockor, jeans, skor, DVD-er, smycken och hårspännen, allt i en salig röra. Kl 22 börjar kommersen komma igång och det är härligt att ströva runt i den ljumma kvällen.


Ett hörn av området ägnas åt mat. Här kan man köpa det mesta, inklusive rostade gräshoppor och larver. Nästa gång kanske vi slår till på en strut.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar