Även den längsta resan börjar med ett steg.

I vårt fall med en barnledighet. Varför inte resa bort med barnen till ett skönt klimat i stället för att trampa runt i snömodd? Olle 5 år går sista terminen på dagis och lillebror ska skolas in till hösten, så det är nu eller aldrig som gäller. (De stora barnen Gabriel och Fanny går på gymnasiet resp. pluggar juridik så de kan inte föja med den här gången.) Missa inte den nya realityserien alltså, i en dator nära dig...

fredag 26 februari 2010

Snart dags

Nedräkningen har börjat för att lämna trygga Kho Lanta och Summer House. På måndag eller tisdag far vi till Krabi där vi tar in hos Henning och Finn på Café Europa och sedan får vi se vart vi tar vägen. Till en barnvänlig strand blir det förhoppningsvis, med kompisar till Olle. Just nu är här massor av killar i hans ålder och det känns tråkigt att åka, inte bara av den anledningen förresten. Vi känner alla i personalen och här känns verkligen som hemma. Meksiiii får gärna stanna, har de meddelat. Många thailändare kommer att gråta när han lämnar resorten.
Vi har hunnit med att besöka Mu Kho Lanta National Park, längst ned i söder, en utflykt vi främst förknippar med chipssugna apor. De var riktigt aggressiva och snabba, vi hade inte en chans när de kom sättande mot våra plastpåsar med matsäck. I parken gick vi en 2 km lång vandringsled genom regnskogen, över stock och sten och halvruttna broar. Olle och kompisen Emanuel ledde vårt sökande efter apskatten och höll ångan uppe under promenaden som var ganska krävande i hettan. Belöningen var ett dopp på i det poolgröna havet med kritvit sandstrand. Man måste springa över sanden ned till vattnet för att inte bränna fötterna.

Relax Bay är en annan favorit. Lite mer Thailand, lite mer cool musik, lite svängigare strand, lite färre barnfamiljer, mycket bättre mangojuice. Meksiii blir helt galen och kan svepa två glas om han får. Imorgon söndag ska Jan på matlagningskurs, Lilla Mor är en lazy partner som dyker upp när maten är klar. Ja, och sedan är det måndag och dags att åka vidare. Eller tisdag kanske..

2 kommentarer:

  1. Bilderna ser helt fantastisa ut. Bilden "En vanlig kvll i thailand", WOW! Och bilden på Meck och Olle i båten, gulligullgull!
    Se nu till att hålla hårt i Meksiii, låt ingen röva bort honom. Hans underbara lilla stora syster vill ha honom tillbaka i Stockholm snart.
    Hoppas resan går bra och att Olle hittar massa schyssta kompisar på nya resorten!
    Och till Ninis, jag köpte ett riktigt snyggt blågrönt nagellack igår. Låter riktigt fult I know, men på var det helt fantastiskt fint! Om du kanske behöver lite inspiration inför resterande 78 manicure sessions..:)

    Puss och Kram

    SvaraRadera
  2. Hallojsan Fannyfanta! Vi erbjöd oss att betala 50 baht för att olle skulle få stanna på koh lanta, men personalen nappade inte... Alla vill dock gulla med honom, samma sak i Krabi, dom är som tokiga i babysar.
    Den här veckan heter han Viggo förresten, vi är ju i Danmark nu. Fast Knut är ju också ett danskt namn, kanske skulle testa det också. Jag lånar gärna ditt blågröna nagellack when back home again.
    Puss puss, plugga ordentligt hälsar Lilla Mor :-)

    SvaraRadera