Även den längsta resan börjar med ett steg.

I vårt fall med en barnledighet. Varför inte resa bort med barnen till ett skönt klimat i stället för att trampa runt i snömodd? Olle 5 år går sista terminen på dagis och lillebror ska skolas in till hösten, så det är nu eller aldrig som gäller. (De stora barnen Gabriel och Fanny går på gymnasiet resp. pluggar juridik så de kan inte föja med den här gången.) Missa inte den nya realityserien alltså, i en dator nära dig...

söndag 31 januari 2010

Southern Lanta Summer House










Efter en lång resa via Peking och Bangkok, lite avbokade biljettertrassel samt taxi och färja kom vi igår äntligen fram till Koh Lanta Summer House. Här är det slappt och skönt. Vi bor i en liten bungalow med utsikt mot poolen; vill man bada i havet får man gå 100 meter ungefär. Lagom till vår ankomst gick solen ned så vi fick ett fantastiskt solnedgångspremiärdopp (Ullis, får man poäng för det ordet i alfapet?).










Stranden är cirka 3 km lång med små restauranger och pubar hela vägen. Största problemet är var man ska äta lunch, och vad. Sedan har vi middagsproblemet - samma sak där. Nya ställen måste prövas, nya smaker testas. Vi har ett hårt jobb framför oss alltså men det måste gå.

onsdag 27 januari 2010

Två dagar kvar

Nu fullkomligt vadar vi i flyttkartonger och påsar. Planen är dock att det ska vara färdighaft med packandet och rensandet redan imorgon. För att göra planeringen lite tajtare kräktes Mad Max några gånger igår kväll och natt. Och Jan blev blixtinkallad - igen - för att kommentera SAAB-Spyker-affären som är i hamn. Eller? Vi drar härifrån på fredag i alla fall, så får GM säga vad de vill.

fredag 22 januari 2010

Lika som bär

Lite pausunderhållning: vem är vem?










tisdag 19 januari 2010

Finlunch

Ullis och Ulla lunchgullade med den tjocka babyn idag, en fin ursäkt att slippa städa dessutom. Det gullades och åts, alla skötte sig exemplariskt. Babyn ifråga var dock inte så förtjust i Ullas hemstickade mössa, även om den är nog så klädsam.

Tio dagar kvar

Städa, städa, plocka, torka, mata, städa, städa... Tio dagar kvar till takeoff och tiden krymper. Vi hyr ut lägenheten när vi är i thailand och gör en rejäl storstädning. Skafferi ska tömmas, kylskåp ska rensas, brunnslock ska gömmas... Vi gräver i dammiga kryddhyllor men tänker på varmt hav, palmer och kortbyxor.