Även den längsta resan börjar med ett steg.

I vårt fall med en barnledighet. Varför inte resa bort med barnen till ett skönt klimat i stället för att trampa runt i snömodd? Olle 5 år går sista terminen på dagis och lillebror ska skolas in till hösten, så det är nu eller aldrig som gäller. (De stora barnen Gabriel och Fanny går på gymnasiet resp. pluggar juridik så de kan inte föja med den här gången.) Missa inte den nya realityserien alltså, i en dator nära dig...

lördag 6 mars 2010

En nära-djungelnupplevelse

Nu är vi tillbaka från ett två dagar långt besök i nationalparken Khao Sok, en skärva av den regnskog som en gång täckte södra Thailand ned till Singapore. Thailändarna säger att det är världens äldsta regnskog vilket kanske stämmer. Khao Sok ligger cirka två timmars bilfärd nordost om Krabi och det är fascinerande att det fortfarande finns vilda tigrar och elefanter inte så långt härifrån.

Elefanter är det relativt gott om och de vågar sig ner till människobyn då och då. Det gillas inte av byborna då elefanterna trampar ned allt i sin väg och äter upp odlingarna. Senaste besöket var för två veckor sedan och då jagades de bort med smällare och rök.

Ingen vet med säkerhet hur många tigrar som finns kvar, få har sett dem. Vår guide tillhör de utvalda, han såg en för nio månader sedan bara två dagars vandring från byn. Han påstår att det förde otur med sig och att han blev sjuk en vecka efteråt. Inget hjälpte förutom att klippa håret, något han inte gjort på 19 år. Och nu är han frisk, så vem vet...

Det närmaste vi kom "the big five" var två dagar gammal elefantspillning. Dock såg vi en livs levande skorpion, en tarantella, ett gäng apor, en handfull sweet cats (vilda tiger-katter typ), några kameleonter, spindlar, fjärilar, skalbaggar och grodor. Geckoödlorna bodde på vårt hotell.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar