Även den längsta resan börjar med ett steg.

I vårt fall med en barnledighet. Varför inte resa bort med barnen till ett skönt klimat i stället för att trampa runt i snömodd? Olle 5 år går sista terminen på dagis och lillebror ska skolas in till hösten, så det är nu eller aldrig som gäller. (De stora barnen Gabriel och Fanny går på gymnasiet resp. pluggar juridik så de kan inte föja med den här gången.) Missa inte den nya realityserien alltså, i en dator nära dig...

lördag 27 mars 2010

Koh Lipe

Hemma igen i Krabi efter en vecka på Koh Lipe och två (!!) visaruns till Malaysia - vi klantade oss men allt är förlåtet och vi får stanna i Thailand tills vi åker till Peking den 6 april.
Koh Lipe i sydligaste Thailand var backpacker-land för bara några år sedan men utvecklas nu i rasande fart. Man kan dock fortfarande deala till sig kanonbilligt boende och äta gott för nästan ingenting. Palmer och stränder finns det gott om. Överlag kostar allt dock mer än på fastlandet men man tröstar sig lätt med snorkling direkt från stranden.

Och som vi snorklat! Vi har gjort två utflykter med longtailbåt och med kristallklart vatten i Rolftemperatur (minst 25 grader varmt), lunch på egen beach och Nemofiskar i varenda anemon har vi inte haft något att klaga på. Möjligtvis på den ondskefulla sjöborren som satte sina
taggar i Lilla Mors högerfot (hon medger att hon snorklade på lite för grunt vatten men tycker ändå att sjöborren visade en tråkig attityd).
Taggarna går inte att ta bort förresten utan de försvinner av sig själva. Det tar tre till fem dagar och så här tre dagar efteråt ömmar det fortfarande lite i foten. Inte farligare dock än att Lilla Mor själv kan gå till Kent the Tailor och hämta ut den senaste klänningen.






1 kommentar: